1
Új szolgáltatás! Nagy belmagasságú területek száraz és vizes takarítása, állványozás nélkül. Megnézem!

Takarítási szolgáltatásaink

Tekintse meg, hogyan tudunk Önnek segíteni tisztasági céljainak realizálásában. Bár szolgáltatásaink rugalmasak, egymással kombinálhatóak és minden esetben alkalmazkodnak az egyéni igényekhez, a könnyebb áttekinthetőség érdekében csoportosítva találja őket.

Nagy belmagasságú terek takarítása

Új szolgáltatásunk keretén belül a piacon egyedülálló módon tudjuk biztosítani ügyfeleink számára nagy belmagasságú terek (ipari csarnokok, múzeumok, templomok) takarítását – gyorsan, hatékonyan, állványozás nélkül.

Így az állványozással járó felesleges felfordulást, időt energiát és pénzt megtakaríthatják ügyfeleink, anélkül, hogy a takarítási minőségről le kellene mondaniuk. Minden takarítást kamerarendszerrel felszerelt speciális eszközökkel végzünk, amellyel egyszerűen a földről meg tudjuk oldani a takarítási feladatokat.

Ipari terek és nagy belmagasságú területek takarítása

Nagy belmagasságú ipari csarnokok, templomok, múzeumok, galériák és kiállítótermek belső és külső tisztítását biztosítjuk ügyfeleink számára nagy hatékonysággal.

Ipari ügyfeleink számára akár üzemidő alatt is lehetséges a munkavégzés, nem kell éjszakai, hétvégi, vagy leállási időszakra
tervezni a munkákat.

Nagyon korszerű, speciális gépparkunkkal tudunk magasban lévő (9-12 m magasságig) portalanítást és vizes tisztításokat is végezni.

Nem kell állvány, emelő kosár, vagy alpintechnika, különleges biztonsági intézkedések, és az ezzel járó többlet idő és költségeket felvállalni.

 

 

 

 

 

Kamera rendszerünk segítségével követhetően és ellenőrizhetően tudjuk a tökéletes eredményt garantálni.

 

Ipari területen ipari kapuk, szendvicspanel falak, mennyezetek, üvegfelületek, épületek magasban lévő, nehezen hozzáférhető helyeinek tisztítása abszolút megoldott problmáink közé tartoznak, míg egyéb területeken (templomokban, múzeumokban) ezeken felül a párkányok, díszítő elemek, stukkók tisztítása is kiszervezhető hozzánk.

 

Általános takarítás

Általános takarítási szolgáltatásaink területtől függetlenül minden ügyfelünk körében keresettek, legyen szó magánszemélyek lakásairól, irodákról, gyárakról vagy intézményekről.

Rendszeres, szinten tartó takarítás

Folyamatos jelleggel működő takarításunkat a rend fenntartása érdekében éri meg választani.

Szolgáltatásunk során meghatározzuk a napi, heti, havi feladatokat, technológiai leírással és az egyeztetett specifikációk alapján elvégezzük azt, biztosítva ezzel a megfelelő állapotú környezetet ügyfeleinknek, bármilyen területről is legyen szó.

Átalánydíjas takarítás

Folyamatos jelleggel végzett takarítási szolgáltatásunkat átalánydíjas konstrukcióban is elérik ügyfeleink.

Ugyanúgy, mint a Rendszeres, szinten tartó takarítás csomagunk esetében, itt is meghatározásra kerülnek a napi, heti, havi feladatok, technológiai leírással, és az egyeztetett specifikációk alapján elvégzésre kerül a munka.

Ablaktisztítás - függönymosás

Ablakok, ajtók, üvegezett felületek tisztítását kerettel együtt végezzük, illetve igény esetén a szolgáltatáshoz tartozik a függönyök le és felszerelése, mosása, vasalása is.

Ezt a szolgáltatásunkat normál magasságban, illetve létrával elérhető magasságban lévő tisztítandó felület esetén nyújtjuk – a speciálisabb, nehezebben megközelíthető és lemosható üvegfelületek esetében érdemes lehet megnézni a Speciális takarítási szolgáltatásunknál leírtakat.

Új szolgáltatásunknál – lásd a nagy belmagasságú terek tisztása részt – a magasban lévő üvegfalak külső-belső tisztítása állványozás vagy alpintechnika nélkül, speciális berendezéssel megoldott, 9 -12 m magassagig.

Szőnyeg és kárpit tisztítás

Időről-időre érdemes a különféle kárpitokat és szőnyegeket alapos tisztításnak alávetni: ehhez számos tisztítási technikát alkalmazunk.

A szőnyegekhez alapos porszívózást, gépi samponozást és extrakciós vizes géppel történő öblítést végzünk – ez a módszer vizes jellege miatt száradási időt igényel.

Abban az esetben, ha nincs idő száradásra, vagy nem érheti víz a felületet, ún. száraz poros tisztítást alkalmazunk.

A matracok esetében száraz technológiával dolgozunk, speciális géppel, mélyporszívózással, mely 20 cm mélyről kiszívja a port – az atkákkal együtt!

Szellőzők tisztítása

Ha társasházakról illetve vendéglátóipari egységekről van szó, a szellőzők tisztítása törvényben előírt kötelezettség*, de nagyobb ipari helyiségek esetében szintén érdemes időről-időre egészségügyi szempontból tisztítást végeztetni. Ha szellőzőkről van szó, teljeskörű megoldást nyújtunk, ugyanis a költséghatékony huzatfokozók telepítésén túl a klímatisztítást is vállaljuk.

*A panel-illetve társas házi, valamint a konyhai szellőzőrendszerek tisztítását az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSz) 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet 196. § kötelezővé tette.
A rendelet szellőzőtisztítással kapcsolatosan releváns része a következő:
„98. Szellőztetés
196. §
(5) A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 4 évente, étterem rendeltetés esetében évente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.”

Szellőző tisztítás

Területtől függetlenül végezzük szellőzőrendszerek tisztántartását, de három szegmensben kifejezetten nagy tapasztalattal rendelkezünk: a konyhák, panelek és ipari létesítmények szellőzőinek tisztításában. A panel-illetve társasházi épületeknél, ipari légtechnikai rendszereknél száraz tisztítási technológiával, konyhai rendszereknél pedig vegyszeres, vizes technológiával, speciálisan erre a feladatra gyártott komoly gépekkel végezzük a feladatot.

Konyhák szellőzőinek tisztítása

Miért szükséges a konyhák szellőzőinek tisztítása?

Első szempont az egészség: a konyhák szellőzőcsöveiben lerakódott zsír, por, és egyéb szennyeződés rendkívül egészségtelen. Több, egymástól független vizsgálat is kimutatta, hogy sokféle, az egészségre veszélyes anyag rakódik le a csövekben, ezek között szerepelnek rákkeltő anyagok, allergén anyagok, és tüdőt irritáló vegyületek is. Takarítás hiányában ezek közvetlen veszélyt jelentenek a dolgozókra, de akár az ételek minőségére is.

Második szempont az elszívók teljesítménye és élettartama. A lerakódott szennyeződés miatt az elszívók nem, vagy csak jelentősen nagyobb energiafelvétel mellett képesek maximális teljesítményt nyújtani. Ez a plusz terhelés jelentősen igénybeveszi az elszívókat, lerövidítve azok élettartamát. Egy ilyen extrém helyzetben működtetett elszívó jóval nagyobb közüzemi számlákat is eredményez, a kellemetlen szagokról nem is beszélve, ami a klientúra elégedetlenségét és ezáltal elvesztését vonhatja maga után.

Végül pedig a biztonság egy jelentős szempont. Rendkívül tűzveszélyes a csövekben lerakódott zsíros szennyeződés, ami komoly anyagi kárhoz, vagy még súlyosabb tragédiához vezethet.

Konyhai Szellőzőtisztítási Technikánk
Így érjük el ügyfeleinknél a kívánt tiszta végeredményt, lépésről-lépésre.

Minden egyes cső tisztítása előtt felmérjük a helyszín műszaki paramétereit, ami elég sokrétű feladat, mivel nincs két azonos módon kiépített konyha. Ilyenkor egyrészt megvizsgáljuk a szerelhetőséget érintő kérdéseket, másrészt a hozzáférhetőséget.
Ezt követően átvizsgáljuk a cső belsejét a szennyeződés minőségének és mértékének megállapítása, valamint a rendszer esetleges sérüléseinek, hibáinak vizsgálata érdekében. Erre egyrészt azért van szükség, hogy a jegyzőkönyv mellett képi bizonyítékot is átadhassunk az Ön részére a munkavégzésről, másrészt azért, hogy az esetleges hibák felszámolására és a rendszer hatékonyabbá tételére szakértői javaslatot tudjunk Önnek adni.
Ezt követően veszi kezdetét maga a tisztítás, ami egy többlépcsős folyamat. Az első lépcsőben letakarjuk a műveleti területet „tetőtől talpig” takarófóliával, hogy megóvjuk a konyha berendezéseit a szennyeződéstől, illetve, hogy a munka utáni takarítást megkönnyítsük szakembereink részére. Amennyiben nincsenek még létrehozva szerelőnyílások, úgy ebben a lépcsőben kerülnek azok is kialakításra.

A művelet második részében veszi kezdetét a tisztítási fázis, ami kombinált mechanikai illetve vegyszeres tisztítást jelent ebben az esetben. Ennek a motorja egy korszerű habgenerátor és egy speciálisan a konyhai csövek tisztítására tervezett gép. Azonban ez a két eszköz sem elég a feladathoz, ha nem állna rendelkezésre egy alacsony zajszintű kompresszor, hogy mindezt mozgásba hozza.

A habgenerátor segítségével habosított vegyszeroldatot fecskendezünk a csőbe, és megvárjuk, hogy hatni kezdjen. A hatóidő a szennyeződés mértékétől és minőségétől nagyban függ, de általában 20-30 perc elegendő ahhoz, hogy a csőfalra rakódott mocskot kellően feloldja. Ekkor kerül a képbe a speciális gép, ami nem más, mint egy erős keretre tekert forgatható nyél, a végén egy kefével és egy szórófejjel. A szórófej forró vizet fecskendez a csőbe, tovább oldva a lerakódásokat, közben a kefe magas fordulatszámú forgása eltávolítja a különösen makacs szennyeződéseket. Ez addig ismétlődik, amíg a kívánt hatást el nem érjük.

Ezzel egy időben kollégáink kiszerelik a teljes rendszerből a tisztítható szűrőket, amiket egy kádban szintén vegyszeroldatos kezelésnek vetnek alá, majd a behatási időt követően mechanikai tisztítással fémtisztává varázsolják. A cserélhető szűrők a munkafolyamat során előzetes megrendeléssel lecserélésre kerülnek.

Ekkor kerülnek sorra az ernyők is. Első körben a mélyedésekben meglapuló zsírréteget mechanikai tisztítással eltávolítjuk, a teljes felületet habosított vegyszeroldattal befújjuk, majd a hatóidő leteltét követően többször öblítjük, majd szárazra töröljük és fényesítjük.

A következő fázisban a rendszerben maradt oldat leeresztésre kerül. Amennyiben van létrehozva leeresztő nyílás, úgy ez pofonegyszerű feladattá válik, de ha nincs az sem jelent gondot, mivel szakembereink pillanatok alatt kialakítják a megfelelő helyeken. A leeresztett oldat miatt sem kell aggódnia, ugyanis kollégáink szakszerűen, minden jelenlegi környezetvédelmi előírást betartva elbánnak ezzel is.

A csöveket minden esetben fémtisztán és szárazon adjuk át a munka végeztével. Amennyiben szükséges, úgy a rendelkezésünkre álló speciális vízszívó berendezést is használatba vesszük a csövek csontszárazra takarításában. Ez után nincs más hátra, mint a szellőzőcső újbóli kamerás ellenőrzése, illetve a fedél rögzítése. A munka befejeztével a takarófóliát eltávolítjuk, a padozaton keletkezett tisztítófolyadék pedig feltakarításra kerül. Ezt követően üzemkészen kerül átadás-átvételre a teljes rendszer.

Panel- és Társasházak szellőzőinek tisztítása

Miért szükséges a társasházak szellőzőinek tisztítása?

Más szellőzőrendszerekhez hasonlóan, itt is beszélhetünk jelentős biztonsági kockázatról, ugyanis a lerakódott szennyeződés rendkívüli mértékben elősegíti az esetleges tüzek keletkezését, illetve gyors terjedését a csövekben. Egy társasház esetében ez kiemelten fontos szempont, hiszen egy tűzeset több száz ember életét is veszélyeztetheti.

További szempontként jelenik meg az egészségügyi kockázat. A szellőzőkben lerakodótt por és egyéb szennyeződés rendkívül egészségtelen. A Katasztrófavédelem laboratóriuma kimutatta, hogy sokféle, az egészségre veszélyes anyag rakódik le a csövekben, ezek között szerepel körülbelül 20 féle karcinogén, vagyis rákkeltő anyag is. A szennyeződések egészségkárosító mivoltuk mellett a közérzetet is nagymértékben rontják, ugyanis általában rendkívül rossz szagúak.

Végül pedig a szennyeződések révén beszélhetünk a szellőzőcsövekben elhelyezett keringető motorok megnövekedett igénybevételéről. Ez a plusz terhelés nagyobb energiafelvételt igényel, ami a motorok élettartamán kívül az épület közüzemi számláin is meg fog látszódni.

Társasházi Szellőzőtisztítási Technikánk
Így érjük el ügyfeleinknél a kívánt tiszta végeredményt, lépésről-lépésre.

Minden egyes cső tisztítása előtt felmérjük a helyszín műszaki paramétereit, ami elég sokrétű feladat. Egyrészt megvizsgáljuk ilyenkor a szerelhetőséget érintő kérdéseket, másrészt a hozzáférhetőséget. Ez utóbbi azért is fontos, mert sok esetben szerelhetetlenül le vannak fedve a szellőzőnyílások. Ilyenkor sincs azonban probléma: egy speciális szerszám segítségével szerelőnyílást vágunk a csőre, a hozzáférhetőség érdekében, amit a munka végeztével be is fedünk.
Ezt követően egy kamera segítségével átvizsgáljuk a cső belsejét folytonossági illetve áthatolhatósági hibák, valamint illegális bekötések után kutatva. Erre egyrészt azért van szükség, hogy a jegyzőkönyv mellett igény esetén képi bizonyítékot is átadhassunk az Ön részére a munkavégzésről, másrészt azért, hogy a hibák megszüntetésére illetve az illegális bekötések felszámolására szakértői javaslatot tudjunk Önnek adni.

Ezt követően veszi kezdetét maga a tisztítás. A művelet egy speciális forgó kefével történő száraztisztítást takar, ami a magas fordulatszámnak köszönhetően úgyszólván „lekaparja” a lerakódott port és szennyeződést a cső faláról. Ez a művelet olykor sok porral jár, épp ezért vetjük be ilyenkor a nagy teljesítményű ipari porszívónkat, ami elszívja a keletkező port és piszkot, ezzel megakadályozva, hogy a por környezetszennyezést okozzon, illetve, hogy ismételten a cső falához tapadjon.

Ezt követően nincs más hátra, mint a szellőzőcső újbóli kamerás ellenőrzése, illetve a fedél rögzítése.

A fentebb ismertetett technológia lehetővé teszi, hogy a cső ilyen állapotúból ilyenné váljon rövid idő leforgása alatt:

Ügyfeleink igényének esetén a megfelelő technikát alkalmazva fertőtlenítéssel is kiegészítjük a szellőzőtisztításokat.

A kamera képről eltérés esetén minden esetben készítünk rögzítést is, minden tetőről egy csőről egy előtte utána felvételt rögzítünk, melyet a jegyzőkönyvvel együtt átadunk.
Külön opcióként van természetesen lehetőség minden csőről is rögzített felvétel készítésére, de ez már feláras.

Ipari szellőző rendszerek tisztítása

Szintén száraz tisztítási rendszer elvén működik.
Feltárjuk a tisztítandó szakaszokat, hozzáférését biztosítunk ha szükséges, és speciális forgó kefével megtisztítjuk a rendszert, megfelelő elszívást alkalmazva.
Fotódokumentációt és jegyzőkönyvet készítünk.

Grox huzatfokozók telepítése

Ügyfeleink számára a szellőzőrendszereik folyamatos áramlását a leghatékonyabban Grox huzatfokozók telepítésével tudjuk megoldani.

A gömb alakú Grox turbinák üzembe helyezésével, panelházak, társasházak és irodaépületek is hatékonyan tudják növelni a ventillációt a szellőzőrendszerekben, anélkül, hogy karbantartással vagy magas költségekkel kellene számolniuk.

Milyen előnyökkel jár a Grox Turbina működtetése?

Gazdaságos szellőztetés
A szellőztetés dominánsan szélenergiával történik, ami a szellőztetési díjakat egy évben milliós tételben csökkentheti.

Zajtalan működés
A turbina ellenálló anyaghasználata és hatékony csapágyazása miatt tökéletesen zajtalanul működik.
Penészmentes épület
A hatékony szellőztetés következtében a penészedési problémák rövid időn belül elhárulnak és teljesen megszűnnek.

Hogyan működik?

Működési elve:
Maga a huzatfokozó egy forgó gömb és egyben turbina, mely a forgó mozgás segítségével növeli a ventillációt a szellőzőrendszerben, így biztosítja a fokozott légáramlást. Ehhez jellemzően elegendő a turbinát szélárnyékból kiemelni és az automatikusan, karbantartási költségek nélkül, ingyenesen ellátja a hatékony szellőztetést, csökkentve ezzel az üzemeltetési költségeket.
Abban az esetben, ha 4-5 emeletnél magasabb helyre kerül elhelyezésre, ajánlott – de nem kötelező- , egy kicsi 24V-os rásegítő motor telepítése is. Ez a költségeket ugyan valamelyest növeli, ellenben a teljesítményt és a hatásfokot stabilan tartja.

Alapanyagok:
A turbina olyan alapanyagokból készült, amelyek teljes mértékben ellenállnak a lakótérből kiáramló gázok okozta kémiai folyamatoknak. Rozsdamentes acél ventilátor szárnyakkal, forgófejjel és tengellyel készül, rozsdamentes acél (inox) kapcsokkal rögzített. A csapágyház és vázszerkezet horganyzott korrózió-védelemmel van ellátva, hogy a környezeti behatásokkal szemben is ellenálló maradjon.

Karbantartás:
Karbantartást effektíve nem igényel: egy esetleges csapágycsere, amely 15-20 évenként lehet esedékes a helyszínen könnyen, gyorsan (3-5 perc alatt) elvégezhető, anyagköltsége jelenleg kb. 1 ezer forintos nagyságrendű.

Kompatibilitás és beépíthetőség:
Beépíthetőségét tekinteve teljes körűen alkalmazható standard keresztmetszetű szellőző kürtőkhöz, de egyedi méretben is rendelhető akár több turbinás változatban is. Könnyen felszerelhető, egyszerűen illeszthető, könnyű szerkezetű berendezés.

A Grox Turbinák ÉMI engedéllyel, CE minősítéssel vannak ellátva és azokra 10 év garanciát biztosítunk, magyar szervizháttérrel.

Garancia: A GROX huzatfokozó turbinákra 3 év teljes körű garanciát nyújtunk. A harmadik év után évente további extra garancia igényelhető a 10. év végéig!

A motorokra és vezérlésekre a garancia 1 év. A garancia abban az esetben érvényes, amennyiben az esetlegesen felmerülő probléma, gyártási hibából keletkezik. Nem megfelelő üzemeltetés, beépítés és külső behatások,sérülések esetén garancia nem érvényes. A garancia nem vonatkozik a vis major esetekre, viharkárokra, villámcsapásra, természeti katasztrófákra, szélsőséges időjárási viszonyok okozta károkra és egyéb ebből fakadó eseményekre.

Az optimális működés elengedhetetlen feltétele a szellőzőstrangok átjárhatósága, sérülésmentessége, tisztasága, légtömörsége és a tányérszelepek (anemosztátok) tisztántartása, ill. amennyiben szükséges cseréje. A lakások levegő utánpótlásáról a lakóknak gondoskodnia kell! Jól záródó nyílászáróknál, szigetelt épületeknél a légbeeresztőknek biztosítaniuk kell a megfelelő levegő utánpótlást, ennek biztosítása a lakók, lakóközösségek feladata.

Klímatisztítás

A légkondícionálók tipikus tenyészési alapok lehetnek különféle gombák, baktériumok, vírusok számára, ami jelentős egészségügyi kockázatot jelent a klimatizált helyiségben tartózkodók részére.

A rendszeres légkondícionáló tisztítással ez a jellegű kockázat elkerülhető, amellett, hogy a szennyeződések eltávolításával a klíma hatásfoka is fenntartható marad.

A klímatisztítás fertőtlenítő eljárásokkal is kombinálható. 

A tisztítást alaposan végzi szakemberünk, sok esetben komplett vizes átmosási rendszerrel, melyet házilagosan kellő felszereltség hiányában nem lehet kivitelezni.

Fertőtlenítés

Ahhoz, hogy igazán alapos és eredményes tisztaságot érjünk el a különféle mikroorganizmusoktól is meg kell szabadulni. Ezek a hétköznapokban gyakran használatos tárgyaktól a nehezen hozzáférhető helyekig szinte mindenhol előfordulnak. Erre fertőtlenítő szolgáltatásaink tökéletes megoldást biztosítanak céges, állami és magán megrendelőinknek egyaránt.

Az utóbbi időben megélt világjárvány különösen fontossá és szükségessé tette a megfelelő higiénia és a fertőtlenített terek biztosítását. Erre az igény jelentősen megnőtt, ezért nagyon fontos ennek a megfelelő biztosítása. Az erre fordított költség mindenképp megtérül az elégedettség tükrében.

Bactakleen fertőtlenítés

A Bactakleen Ultramist ködfátyolos eljárás a világ első nagy hatásspektrumú, gyógynövény alapú antibakteriális kezelő rendszere, mely elpusztítja a baktériumokat, spórákat és vírusokat a kezelt területen. 

Mik az eljárás előnyei?

Veszélytelen
Az eljárás nem veszélyes, a virágokat, kiskedvenceket nem kell eltávolítani a helyszínről.

Gyors
A kezelési idő 60 négyzetméterre lebontva mindössze 5 perc.

Hosszan tartó védelmet ad
Egy kezelés után akár 8-12 hétre vonatkozóan is kialakítható védelem a tisztított helyiségben.

Hogyan működik?

A berendezés a hatóanyagot ultrafinom köddé porlasztja, amely több százmillió mikroszkopikus “nano méretű” részecskét tartalmaz, melyek képesek eljutni mindenhová az adott térben. Maguktól a részecskék órákig képesek lebegni a levegőben, épp ezért annak érdekében, hogy a kívánt helyekre eljussanak, légmozgást idézünk elő a tisztítandó térben.

Járművekben ez a benti levegőkeringtetéssel érhető el, szobákban, termekben a klímaberendezés bekapcsolásával (ha van), vagy ventilátorral valósítható meg.

A köd mozgásba jön és a levegőben lévő cseppek a tárgyakkal érintkezve megtapadnak azok felületén. A cseppeket alkotó növényi hatóanyag több hónapig aktív védőréteget hoz létre.

A kezelt felülettel későbbiekben érintkező kórokozók elpusztulnak a hatásidő alatt, így a környezet folyamatosan mentes lesz a fertőzések terjedésének veszélyétől.

Hol alkalmazható?

Az eljárás különösen ajánlott olyan helyeken ahol nagyszámú, változó összetételű közösség van hosszabb-rövidebb ideig egy légtéren belül. Tipikus példa ilyen terekre a személyautók, taxik, bérelt autók, villamosok, buszok, vonatok, repülőgépek, hajók, óvodák, iskolák, irodák, hotelek, várótermek, mozik, színházak, szépségszalonok, orvosi rendelők és természetesen magán lakások, otthonok.

Hogyan viszonyul más  eljárásokhoz?

Minden eljárásnak, legyen az fertőtlenítés vagy más jellegű tisztítás megvannak az előnyei és hátrányai. Arról, hogy a többi fertőtlenítési eljáráshoz miként hasonul a Bactakleen fertőtlenítés az alábbi táblázatban tájékozódhat:

Ózonos fertőtlenítés

Az ózonos eljárás az egyik leghatékonyabb fertőtlenítőszer vírusok, gombák, baktériumok ellen – mindezt ráadásul szagtalanul, mindennemű vegyszermaradvány nélkül teszi, hiszen az ózon rövid időn belül oxigénné alakul.

Mi az ózonos fertőtlenítés előnye?

Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges, biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.

Nincs káros mellékterméke
Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában – mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné (O2) bomlik.
Az egyik legerősebb fertőtlenítőszer
Az ózon rendkívül erős fertőtlenítőszer, mely a gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. 25-ször annyira hatékony, mint a hipoklórsav és több, mint 2500-szor olyan hatékony, mint a hipoklorit.
Egyszerű
Az eljárás elvégzéséhez nincs szükség a helyiség kipakolására, a nagyobb bútorok elmozdítására ezért egyszerűen és gyorsan alkalmazható és a kezelés után a kezelt terület egyből használatba vehető.

 

Hogy működik?

Az ózon három oxigénből álló, instabil molekula. A fertőtlenítés során pontosan ezt az instabilitást használjuk ki.

Első lépésben az ózonfriss technológia alkalmazása során elektromos kisütés hatására a levegőben lévő oxigénmolekulákból ózonmolekulák keletkeznek.
Második lépésben az ózonmolekula érintkezésbe kerül a vírusok és baktériumok sejtfalával. Az érintkezés következtében létrejövő robbanásszerű oxidáció miatt a sejtfal megsérül, lyuk keletkezik rajta.
Harmadik lépésben a baktérium sérült sejthártyájába a másodperc törtrésze alatt több ezer ózon molekula ütközik és a sejt elpusztul.
Végül negyedik lépésben a reakció következtében az ózonból ismét oxigén keletkezik.

 

Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz legyen szó lakás fertőtlenítésről vagy irodafertőtlenítésről, több nagy teljesítményű mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, amik a beállított paramétereknek megfelelően elvégzik a fertőtlenítést. A gépek működését folyamatosan ellenőrizzük és a megfelelő ózonszintet műszeres kontroll alatt tartjuk.

Bár az eljárás teljesen biztonságos és még az Egészségügyi Minisztérium szerint is a 0,01 ppm alatti ózonkoncentráció semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén,  de minden kezelés végén kollégáink a helyiségekben lévő ózonkoncentrációt műszerek segítségével ellenőrzik.

Hol alkalmazható?

Mindennemű zárt tér (intézmények, irodák, otthonok, közösségi terek) esetében tökéletes általános fertőtlenítési, szagtalanítási eljárás. Ha dohányzó személy vagy állatok után keletkezett szagokat, esetleg dohos helyiséget kell szagmentesíteni, gond nélkül elvégzi a feladatot.

Ajánljuk ezeken felül még penészes helyiségek kezelésére is.

 

Ipari ózongenerátoros fertőtlenítés

Ha az ózonos fertőtlenítés minden előnyét egy nagyobb területen, nagyobb térben szeretné alkalmazni, ezzel a csomagunkkal tudunk segíteni.

Rendelkezünk olyan technológiával, amely képes nagy terekben is a megfelelő ózonkoncentráció rövid idő alatt történő előállítására. Ez a technológia alkalmassá teszi nagyméretű helyiségek pl. silók, istállók, hűtőházak élelmiszerraktárak feldolgozó üzemek fertőtlenítését, valamint ömlesztett mezőgazdasági termékek (pl. kukorica, búza, rizs, zöldségek, fűszerek, magvak) rövid idő és alacsony energiafelhasználás mellett történő hatékony fertőtlenítését. Az ózon fertőtlenítőszerként kockázatmentesen használható az élelmiszer gyártás során.

De kiválóan alkalmazható egyéb terekben is, ahol nagyobb területeket kell kezelni, (oktatási intézmények, irodaházak, egészségügyi központok) és professzionális gépparkra van hozzá szükség.

Mi az ózonos fertőtlenítés előnye?

Nincs káros mellékterméke
Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában – mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné (O2) bomlik.
Az egyik legerősebb fertőtlenítőszer
Az ózon rendkívül erős fertőtlenítőszer, mely a gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. 25-ször annyira hatékony, mint a hipoklórsav és több, mint 2500-szor olyan hatékony, mint a hipoklorit.
Egyszerű
Az eljárás elvégzéséhez nincs szükség a helyiség kipakolására, a nagyobb bútorok elmozdítására ezért egyszerűen és gyorsan alkalmazható és a kezelés után a kezelt terület egyből használatba vehető.

 Hogyan működik az ózonos fertőtlenítés ipari környezetben?

Az ózontechnológiás fertőtlenítő eljárás a legbiztonságosabb eljárás a környezetre vonatkoztatott következményeit tekintve. A kezelés nem károsítja a berendezési tárgyakat, műszereket (kivétel: ezüst, kaucsuk gumi).

A kezelés befejeztével az ózon önmagától is lebomlik és nem hagy hátra semmilyen maradványszert. A kezelés időtartama alatt a kezelt helyiségben nem tartózkodhat élőlény, de a kezelés végén a helyiség akár azonnal vagy rövid időn belül használatba vehető. (A várakozási idő függ attól, hogy a kezelés tartalmaz-e ózonlebontó ciklust).

Működési elv és eljárás:
Az ózon három oxigénből álló, instabil molekula. A fertőtlenítés során pontosan ezt az instabilitást használjuk ki.

Első lépésben az ózonfriss technológia alkalmazása során elektromos kisütés hatására a levegőben lévő oxigénmolekulákból ózonmolekulák keletkeznek.
Második lépésben az ózonmolekula érintkezésbe kerül a vírusok és baktériumok sejtfalával. Az érintkezés következtében létrejövő robbanásszerű oxidáció miatt a sejtfal megsérül, lyuk keletkezik rajta.
Harmadik lépésben a baktérium sérült sejthártyájába a másodperc törtrésze alatt több ezer  ózon molekula ütközik és a sejt elpusztul.
Végül negyedik lépésben a reakció következtében az ózonból ismét oxigén keletkezik.

Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz több nagy teljesítményű mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, amik a beállított paramétereknek megfelelően elvégzik a fertőtlenítést. A gépek működését folyamatosan ellenőrizzük és a megfelelő ózonszintet műszeres kontroll alatt tartjuk.

Minden eljárás végén kollégánk műszer segítségével ellenőrzi a helyiség ózon koncentrációját.

Milyen vállalkozásoknak érdemes igénybevenni az ózonos fertőtlenítést?

Mindennemű élelmiszeripari vállalkozás, termelőegység, raktárhelyiség számára kulcsrakész megoldásokat tudunk szállítani, ezen felül bármilyen nagy területű ipari terület, gyártósor, raktár fertőtlenítési problémáinak kezeléséhez megvan a kapacitásunk és a szükséges technológiánk.

Nemzetközi engedélyek az ózon alkalmazására

Az ózon rendelkezik a GRAS minősítéssel, így használható az emberi egészségre ártalmatlan adalékanyagként is az élelmiszer gyártás során.

Az egyesült államokbeli FDA (Food & Drug Administration) engedélyezte az ózon, gáz halmazállapotban, vagy oldott formában, antimikrobiális hatóanyagként való használatát az élelmiszergyártásban (pl. hús, tojás, hal, sajt, gyümölcsök és zöldségek).

A National Organic Program (NOP) az USDA által kezdeményezett új, Egyesült Államokbeli mezőgazdasági szabályozás is engedélyezi az ózon, mint aktív felülettisztító használatát olyan (műanyag és rozsdamentes acél) felületeknél, amelyek közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel (amely az érintkezés után további öblítést nem igényel és kémiai maradványoktól mentes).

Az ózont az European Food Safety Authority Comission által 2003. Május 6-án kibocsátott 2003/40/EC direktíva az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekkel használhatónak minősíti, és rá vonatkozóan alkalmazhatóvá teszi a bizottság korábban elfogadott, az élelmiszer láncra és állati egészség megőrzésre vonatkozó feltételeit.

Nagytakarítások

Sokaknak okoz problémát egy alapos, átfogó takarítási szolgáltatás keresése egy felújítás után, vagy akár egy komplett építőipari projekt átadása előtt. Ha a mesterek után szükséges tisztaságot teremteni, a nagytakarítási szolgáltatásaink közül érdemes válogatni.

Építőipari átadás előtti nagytakarítás

Durva takarítás: építés utáni durvább szennyeződések, festék eltávolítása, felületek tisztítása

Finom takarítás: a szakemberek levonulása után (!), minden tisztítható felület tisztítása, pormentesítése

Festés, felújítás utáni nagytakarítás

Felülettől függően oldószeres, tisztítószeres vagy gépi, erős mechanikai behatással felület tisztítás, majd pedig alapos, teljes tisztítandó területre vonatkozó takarítás, tisztítás.

Speciális takarítás

Ha különleges terület takarításáról van szó, esetleg nem elkerülhető az emelők, állványok alkalmazása, például egy üzemi vagy irodaépület takarításakor, a speciális szolgáltatásaink bejáratott megoldásokat nyújtanak.

Ipari, üzemi takarítás
Az ipari területek különleges megközelítést igényelnek, ha takarításról van szó – számos érzékeny berendezés, gyártósor esetében a megszokott eljárások és technológiák nem hatékonyak.

Ipari üzemek teljeskörű takarítását fedi le ez a csomagunk: az üzem jellegének és a tisztítani kívánt felületnek megfelelően meghatározott technológiai takarítást végzünk, speciális vegyi anyagokkal és gépekkel.

Igénybe vehető rendszeresen vagy időszakonként is, külön megrendelésekre.


Munkavégzés közben – Képek

 
Padozatok bevonatolása és felületkezelése

Kétféle felületkezelő szolgáltatást nyújtunk: egy bevonatoló és egy gyémánt pades mélytisztítást.

A padozatok bevonatolása szavatolja annak könnyű tisztíthatóságát és karbantartását. Ahhoz, hogy ezt a réteget megképezzük, az alaptisztítást követően semlegesítjük az oldószert, majd több rétegben felvisszük a védőbevonatot, kellő száradási időt biztosítva, végül pedig géppel polírozzuk.

Attól függően, hogy a felület milyen mértékig van igénybe véve, a felület újra kezelését érdemes évente ismételni, ugyanebben a sorrendben.

A gyémánt pades mélytisztítás egy olyan új padlótisztítási módszer, mely billiónyi mikroszkopikus gyémánt szemcsével rendelkező súroló paddel mechanikusan kezeli és tartja ragyogóan tisztán a padlót. Gyakorlatilag szükségtelenné teszi a vegyszerhasználatot a napi karbantartáshoz.

Ez az eljárás a különböző erősségű gyámántszemcsés padekkel alkalmas arra is, hogy az erősen lerakódott, olajos beton padlót is szintre hozza, de szépen fel lehet újítani a koszos, karcos műkő, márvány, műgyanta felületű padlókat is. 

Igény esetén próbatisztítással tudjuk megnézni a lehetséges elérhető eredményt a padozaton.

Alpin technológiával vagy állványozással, emelőkosárral végezhető takarítási munkálatok
Amennyiben létrával nem megközelíthető takarítandó üvegfelületről vagy ipari takarítási feladatokról van szó, úgy ez a csomagunk megoldást jelenthet ügyfeleinknek.
Speciális felszereléssel ellátott, képzett szakembereink a magasban lévő épületelemek, ablakok, ajtók, üvegezett felületek tisztítását kerettel együtt végezik, ennél a szolgáltatásnál állványozással, emelőkosárral vagy alpin technikával.

Munkavégzés közben – Képek

 

Egyéb kérdés esetén írjon nekünk!

info@complex-clean.hu

+36 (20) 9580-665 és +36 (52) 483-464

4031. Debrecen, Derék u. 261.

Complex-Clean Kft.

Ha bármilyen kérdése felmerül a szolgáltatással kapcsolatban vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével!

A beérkező üzenetekre hétköznaponként 48 órán belül válaszolunk.

9 + 1 =

Call Now Button